Индивидуален базов курс по грим – 3 дневен

Този курс е особено подходящ за фризьори, маникюристи, козметици и други работещи в бюти сектора, които желаят да обогатят професионалното си портфолио с професията гримьор. Курсът е изключително удобен и за хора, които не са от София, както и за всички, които искат за кратък срок, на достъпна цена и при отлични условия да усвоят изкуството на професионалния грим. Курсовете се провеждат след предварително обаждане, по договаряне във време, удобно за преподавателя и курсиста!

С този курс вие придобивате всички познания и усвояване на гримьорски техники, които са необходими за да може да се гримирате перфектно. Той е подходящ и за модели, блогъри, танцьори, за дами които работят с широка аудитория от клиенти и трябва винаги да изглеждат отлично. Курсът е и добър начален старт за хора, които имат желание да се занимават с грим, но не са решили още да го превърнат в професия.

 

УЧЕБНА ПРОГРАМА

Продължителност: 3 дни
Цена: 550 лв
В цената са включени:  индивидуално обучение и практическо изработване на всяка техника и вид грим, ползване на всички продукти на студиото по време на учебната практика, издаване на сертификат за изкаран курс по професионален грим, фотосесия с изработените гримове, както и подарък книгата ГРИМ АКАДЕМИЯ

Въведение в изкуството грим. Основни сфери на грима.
Гримьорски пособия и материали, необходими в професионалната практика.
Запознаване с видовете четки и тяхната професионална употреба.
Необходими продукти за формиране на професионално гримьорско оборудване.
Етапи на гримиране и необходими продукти за създаване на перфектна визия.
Коригиране на кожни дефекти и проблеми и създаване на перфектна текстура на кожата.
Избор и правилно поставяне на фон дьо тен
Моделиране на очи, професионално нанасяне и блендиране на сенки за очи
Оформяне на вежди
Преливки на цветове в грима.
Оформяне на скули
Различни методи при нанасяне на червило
Хигиенни правила. Етика и психология в гримьорската професия

Поетапно изработване на натурален дневен грим – гримът който е универсален за всякакви поводи и е задължителна част от умененията на всяка интересуваща се от добрата си външност дама.


Професионално апликиране на очна линия.
Поетапно изработване на винтидж грим в стил Мерилин Монро.  Детайлно изучаване и изработване на сложна очна линия и апликиране на червено червило.

Основи на корективния грим.
Запознаване с техниката Chiaroscuro, скулптуриране и моделиране на лице.
Хайлайтинг и контуринг.
Най-често допускани грешки в корективния грим и тяхното избягване. Практическа част с тотално моделиране на лице.
Запознаване с техниката Cat Eye
Изработване на опушен грим, с прилагане на сложни очни линии и моделиране на сложно котешко око
Лепене на изкуствени мигли

Учебната програма по грим е базирана на оригиналната авторска методика на Диана Стоянова, въз основа на която е написан и нейния учебник по грим ГРИМ АКАДЕМИЯ. Сертификата, издаден след успешно завършване дава възможност за реализация за практикуване на професията Гримьор в магазините за козметика, гримьори на свободна практика, презентатори и продавачи на козметични марки, работа в телевизии, мода, фотосесии, музикални компании и др. Обучението е 3 дни за първо ниво и 2 дена за нивото за напреднали, като специално внимание се обръща на практическите занимания и усвояване на професионалните техники. Индивидуална работа с всеки курсист. За разлика от курсовете в групи тук се обръща изцяло внимание на обучаващия се, неговите търсения, професионални интереси, проследява се развитието му като гримьор и е недопустим „конвейрния“ принцип на работа. Съвместно с преподавателя стъпка по стъпка се изработва всеки един грим и гримьорска техника върху модел – огромното предимство на индивидуалната форма на обучение пред тази в група! Изучават се основните гримьорски техники и най-предпочитани типове грим, предназначени за различни поводи. По време на учебната практика студиото предоставя за ползване най – висок клас професионални материали: KRYOLAN, MAC, Bobbi Brown, Dior, Artdeco, Estee Lauder и др. световни козметични марки, което влиза в цената на курса.

Save

Save

Save