Предимства

 Преимущества на интензивния индивидуален курс по грим

1. Индивидуален подход
Индивидуална работа с всеки курсист. Индивидуалният курс на обучение е несъизмеримо по-качествен от груповите курсове. При започване на курса се провежда разговор с всеки един курсист, като се установява неговото ниво по отношение на бюти грима, целите и задачите, които си е поставил започвайки професионален курс по грим. За разлика от курсовете в групи тук се обръща изцяло внимание на обучаващия се, неговите търсения, професионални интереси, проследява се развитието му като гримьор и е недопустим „конвейрния“ принцип на работа. Съвместно с преподавателя стъпка по стъпка се изработва всеки един грим и гримьорска техника върху модел – огромното предимство на индивидуалната форма на обучение пред тази в група!

2. Ние ценим вашето време
Живеем в динамично общество, в което времето е най-ценния и лимитиран ресурс. Всички наши курсисти имат своите многобройни задължения, учат, работят или се занимават с отглеждане на своите деца. Ние  се съобразяваме с тяхната ангажираност и за период от 3 или 5 дни предлагаме един изключително синтезиран курс, който като учебна програма надхвърля съдържанието на едномесечен курс в група. Изключен е варианта програмата да се взема „на час по лъжичка“, ние не губим вашето време, при всяко посещение се вземат многобройни и разнообразни техники, които покриват всички полета на дейност на бюти грима.

3. Гъвкавост
При курсовете в група вие имате точно определени дати и часове, с които трябва да се съобразявате, което в голяма степен ви откъсва от вашите текущи задължения. Индивидуалният курс по грим е създаден така, че изцяло да се съобрази с вашето свободно време. В него няма строго фиксирани дни и часове, а записването става с предварителна договорка и определяне на време, което ще е удобно за вас.

4. Уникална авторска методика
Курсовете в академията се водят по уникалната авторска методика на Диана Стоянова, въз основа на която е написан и учебникът й ГРИМ АКАДЕМИЯ. Тя е базирана на повече от 10 години преподавателски опит, работа със стотици курсисти и хиляди гримирани лица във всички сфери на модната и бюти индустрия и шоубизнеса. Това предполага едно много задълбочено познаване на всички тенденции и изисквания в бранша, солиден опит и практически подход, които дават възможност обучаващите се да имат успешна реализация и да са адекватни на съвременните изисквания в гримьорскот изкуство.

5. Достъпност за хората, които не живеят в София и България.
Индивидуалният курс по грим протича без хората да се откъсват от текущите си професионални и лични задължения. Академията може с гордост да се похвали с ученици от цялата страна, които успешно практикуват професията „професионален гримьор“. Имаме и много ученици, които живеят вън от България, както и чуждестранни курсисти. Курсът се провежда и на английски език.

6. Отлична материална база
За разлика от повечето школи по грим тук не се изисква като условие закупуване на гримьорски продукти и материали преди или по време на курса. По време на учебната практика студиото предоставя за ползване най – висок клас професионални материали: KRYOLAN, MAC, Bobbi Brown и мн.др.световни козметични марки, което влиза в цената на курса.

7. Оптимално съотношение цена/качество
Цените на академията са съобразени с реалната действителност и доходи в България.  Те са достъпни за всички, които искат за кратък срок, на достъпна цена и при отлични условия да усвоят изкуството на професионалния грим. В цената е включено обучението по грим, ползването на всички продукти и материали на студиото по време на учебната практика, сертификат за изкаран курс по професионален грим, професионални снимки на голяма част от изработваните гримове, както и насоки за оборудване на професионален гримьорски куфар, отваряне на студио, изготвяне на професионално портфолио и други ценни съвети и препоръки за започване на собствен бизнес в сферата на грима.

8. Практическа насоченост
Целта на курса е да подготви и изгради като професионални практикуващи гримьори своите възпитаници. Премахната е всякаква излишна академичност и ненужна теория, акцентът на обучението е изцяло върху практическото изработване на всеки един грим и гримьорска техника. Изучават се всички гримове и техники, реално използвани в професионалната практика. Тук курсистите не са зрители и слушатели, а активни участници в учебния процес. Занятията се водят от Диана Стоянова, която е професионалист с доказан опит във всички сфери на грима и ясна представа за реалната работна атмосфера и изисквания в модната индустрия и бюти сектора. Успешното завършване на професионалния курс по грим дава възможност за реализация и практикуване на професията Гримьор в салоните за красота, спа и уелнес обекти, гримьори на свободна практика, гримьор – консултанти в магазините за висок клас козметика, презентатори и продавачи на козметични марки, работа в телевизии, мода, фотосесии, филми, реклама, музикални компании и сценични изяви и мн. др.