Цветови анализ в грима

    

Винаги сте се чудили как да подберете правилно цветовете в грима и облеклото си. Защо дадени цветове и цветови съчетания на един човек изглеждат страхотно и му дават сияен вид, а при друг резултатът е точно обратния и се получава безличен и дори болнав вид. Какви дрехи отиват на нашето лице, очи, коса?  Как да подберем правилно цветове на сенки за очи и да ги съчетаем с цвета на очите? Какъв цвят червило ще подхожда най-добре на нашето лице? Как да определим своя  цветови типаж и най-подходящите за него цветове дрехи и грим? Как да комбинираме цветовете в грима и облеклото?

 

С правилните цветове:
  • нашите очи, кожа и коса изглеждат сияйни и красиви
  • несъвършенствата в лицето ни (тъмни кръгове под очите, бръчки, пигментации) се редуцират и то с употребата на по-малко грим
  • ние изглеждаме по-млади, здрави и красиви

 

С грешно подбраните цветове:
  • нашите очи, кожа и коса имат изтощен и болнав вид
  • подчертават се и дори се създава усещане за повече недостатъци (двойна брадичка, сенки под очите, жълти зъби, пигментации по лицето и др.)
  • лицето бледнее и губи своята изразителност

 

 

Обикновено когато подбираме гардероба си и се гримираме ние работим на автопилот, разчитайки на вътрешните си усещания и по този начин често допускаме грешки. Чрез цветовия анализ съвсем реално се отчита с кои цветове ние изглеждаме по-млади, здрави и красиви, как цветовете влияят на излъчването на кожата, очите и косата. Тези характеристики определят и как да подобрим ( а в някои случаи тотално да подменим) нашия гардероб, а в случая и гримовете които използваме, цветовете сенки, червила, ружове и фон дьо тен.

Когато всеки щрих, който добавим към нашата  външност е в перфектна хармония с природните ни дадености, крайният резултат е изключително привлекателен и завладяващ. Заобикалящите ни веднага ще забележат положителната разликата в нашата външност. Те най-вероятно няма да бъдат в състояние да обяснят защо ние изглеждаме толкова добре, но разликата ще е осезаема.

Познавайки цветовата анализа ние ще станем образовани потребители на козметика и ще използваме перфектните цветове за всеки случай. Ние ще имаме пълен контрол над нашите цветови решения в гардероба си, без да изпадаме в зависимости от наложени трендове и реклами.

В този курс подробно и задълбочено, на научна основа, вие ще изучите основите на цветовата теория, цветовия анализ и неговото приложение в грима и облеклото.

 

УЧЕБНА ПРОГРАМА

Продължителност: 2 часа

Въведение в цветовата теория.
Възникване. Разбиране за цветови кръг. Основни и комплементарни цветове. Топли и студени тонове в грима.
Кои цветове си отиват помежду си. Понятие за цветова хармония и цветови комбинации.
Правилно подбиране на сенките за очи спрямо цвета на очите. Хармонично съчетаване и миксиране на сенките за очи
Съчетаване на грима с подтона на нашето лице. Избор на фон дьо тен и червило в зависимост от цвета на кожата и тен на лицето.
Съчетаване на цветовете на дрехите с тези на грима
Понятие за цветови типажи. Историческо възникване на теорията за цветовите типажи.
Запознаване с персоналния цветови анализ и неговото приложение в грима и стайлинга. Основни грешки при подбор на цветове за дрехи и грим.

Детерминиране на цветови типаж спрямо водещите цветови характеристики.
Основни цветови типажи.

Зимен цветови типаж. Цветова палитра. Подипажи на зимния типаж. Детерминиране на зимните подтипажи. Цветова палитра. Предпочитани цветове. Кои цветове категорично да избягваме. Примери за представители на зимен цветови типаж.

Пролетен цветови типаж. Цветова палитра. Подипажи на пролетния типаж. Детерминиране на пролетните подтипажи. Цветова палитра. Предпочитани цветове. Кои цветове категорично да избягваме. Примери за представители на пролетен цветови типаж.

Летен цветови типаж. Цветова палитра. Подипажи на летния типаж. Детерминиране на летните подтипажи. Цветова палитра. Предпочитани цветове. Кои цветове категорично да избягваме. Примери за представители на летен цветови типаж.

 

Есенен цветови типаж. Цветова палитра. Подипажи на есенния типаж. Детерминиране на есенните подтипажи. Цветова палитра. Предпочитани цветове. Кои цветове категорично да избягваме. Примери за представители на есенен цветови типаж.