ОНЛАЙН ПРОФЕСИОНАЛЕН КУРС ПО ГРИМ

Целта на професионалния онлайн курс по грим е да ви даде бърз старт в професията, независимо дали искате да се занимавате с това любителски или професионално! Курсът е насочен както към абсолютно начинаещи гримьори, така и към вече практикуващи, които още не са уверени в своите умения и им липсва документ за завършен курс, а също и за всички, които са любители на грима и искат да минат на едно по-високо ниво в това красиво изкуство.

 

Предимства на онлайн курс по грим:
 • Вие разполагате изцяло с времето си. Не ви се налага да вземате отпуска, да отсъствате от работа или училище и да се откъсвате от домашните си задължения! Курсът се провежда в удобно за вас време, като практическата изработка си я правите, когато имате възможност, а онлайн срещите ги уговаряме в най-подходящото за вас време.
 • Спестявате средства за пътуване, а ако сте от друг град и за наемане на хотел или квартира по време на курса. В спокойна домашна обставновка се обучавате без напрежение и излишни разходи и избягвате неприятните пътувания в пикови часове и трафик!
 • Курсът е индивидуален, като изцяло обръщаме внимание на вашето ниво в грима, темпове на работа и индивидуални предпочитания! Доказано от практиката в група на може да се обърне нужното внимание на всеки един курсист, а нивото и темповете на работа винаги се разминават и има ощетени.
 • Курсът е изключително удобен за майки с бебета и малки деца. Без да е необходимо да се откъсвате от детето си и да го поверявате на чужди грижи, вие може да усвоите още една професия в този период буквално от дома си.

 

За кого е подходящ този курс:
 • Вие имате изкаран курс или сте самоук гримьор, но нямате нужното самочувствие да започнете професионално работа, някои техники са ви трудни, имате неясноти. Вие нямате легитимен документ за започване на работа.
 • Вие сте начинаещ гримьор, който има желание да изкара курс по грим, но във вашия град няма подходяща школа.
 • Вие се увличате от грима, но сте активно заета, на работа или училище и не може да си позволите да вземате отпуски и да отсъствате.
 • Вие сте майка с малки деца, имате нужното време и желание да изучите една нова професия, но не можете да оставите децата си без грижа.

 

 

С какво нашият курс е различен от масовите онлайн курсове? Какви са неговите преимущества?

   

  Обичайно онлайн курсовете се провеждат под формата на семинари или уебинари. В тях вие получавате определено видео съдържание, което трябва да изгледате, като по-натам не се изисква от вас да практикувате и реално няма обратна връзка с курсиста. В разработения от нас курс през цялото време работим активно с курсиста по индивидуална програма. Имаме редовни видео срещи, на които се преподава теоретичната част, обсъждат се всички техники и възникнали казуси. Всеки един грим задължително се изработва самостоятелно от курсиста, като след това се предствя с видео и снимков материал, обсъждаме техники, продукти, грешки, до изчистване на всеки детайл и пълно усвояване на процеса. Обучението се провежда по авторска програма, разработвана повече от 10 години от Диана Стоянова, автор на първия и единствен към момента професионален учебник по грим. Тази програма е строго систематизирана и въведена в одобрена от МОН методика, която доказано покава отлични резултати и в годините стотици курсисти са преминали успешно своето обучение и са се изградили като талантливи и работещи в бранша гримьори.

  При успено завършен курс с изработени всички гримове и техники, вие получавате Удостоверение от МОН за професията Гримьор, както и фирмен сертификат от академията.

   

  ЦЕНА НА КУРСА: 600 лв
  В цената на курса се включва обучението, фирмен сертификат и книгата Грим академия.
  По желание при доплащане от 200 лв се получава Удостоверение от МОН за професията Гримьор.

  УЧЕБНА ПРОГРАМА

  1. Въведение в изкуството грим. Основни сфери на грима.
  2. Гримьорски пособия и материали, необходими в професионалната практика. Необходими продукти за формиране на професионално гримьорско оборудване.

  3. Запознаване с видовете четки и тяхната професионална употреба.
  4. Етапи на гримиране според стила грим.
  5. Типове кожа и тяхното определяне. Подбор на грим и гримьорски продукти според типа кожа.Правилно подбиране и нанасяне на праймър.
  6. Коригиране на кожни дефекти и проблеми и създаване на перфектна текстура на кожата. Как се нанася коректор в различните зони на лицето.
  Избор и правилно поставяне на фон дьо тен. Работа с различни видове и текстури фон дьо тен.
  7. Скулптуриране и моделиране на лице. Оформяне на скули.
  Хайлайтинг, контур и руж.

  8. Моделиране на очи, професионално нанасяне и блендиране на сенки за очи. Типове очи и техните корекции. Преливки, четки, скулптуриране на очите.
  9. Оформяне на вежди, запознаване с различните стилове вежди, техники и продукти.
  10. Различни методи при нанасяне на червило, стилове, техники и продукти.
  11. Лепене на изкуствени мигли.

  12. Различни стилове очна линия и препоръчани продукти.
  13. Основи на корективния грим. Видове лица според формата им и тяхното моделиране. Видове очи и препоръчителни грим техники за тяхното моделиране и коригиране.Най-често допускани грешки в корективния грим и тяхното избягване. Практическа част с тотално моделиране на лице.
  14. Основи на цветовия анализ в грима и гримиране според цветовите типажи.

  15. Хигиенни правила. Почистване и дезинфекция на работните пособия.
  16. Етика и психология в гримьорската професия. Как да общуваме с клиентите.
  17. Бизнес насоки за изграждане на гримьорска практика, намиране на работа и създаване на клиентела, реклама и презентации в социалните мрежи. Изграждане на професионално портфолио.
  18. Поетапно изработване на натурален дневен грим.

  19. Поетапно изработване на сватбен грим- един от най-важните и отговорни гримове в професионалната практика. Съвети за организация, техники, продукти и работа с клиенти.

   

  20. Поетапно изработване на винтидж грим в стил Мерилин Монро. Детайлно изучаване и изработване на очна линия и апликиране на червено червило.

  21. Изработване на вечерен опушен грим, моделиране на сложно котешко око и тотален фейс скулптинг. Тройно моделиране на скули. Бронз ефекти.
  Лепене на изкуствени мигли
  22. Изработване на официален вечерен грим по техниката Cut Crease, подложки, течни сенки и сложни текстури. Упражняване на различни очни линии, тотален фейс скулптинг и нанасяне на глитери.