Професионален курс по грим – 5 дневен

Професионалният курс по грим се препоръчва на онези курсисти, които желаят професионално да се занимават с грим, както и за всички практикуващи гримьори, които искат да разширят и задълбочат своите познания с техники за напреднали в гримьорското изкуство и да легитимират с документ своите умения. При завършване на курса вие ще получите Държавно Удостоверение за Гримьор по част от професията Козметик. Удостоверението е по образен на МОН и е държавно признат документ в България и Европейския съюз, който ви дава законно право да практикувате професията Гримьор във всички сфери и направления на дейността.

С този курс вие придобивате всички познания и усвояване на гримьорски техники, които са необходими за започване на професионална практика в професията Гримьор.  Курсът е фокусиран изцяло върху изграждането на курсиста като професионалист, готов веднага след завършване на своето обучение по грим да започне работа във всички сфери на бюти грима.

      

Този курс е особено подходящ за фризьори, маникюристи, козметици и други работещи в бюти сектора, които желаят да обогатят професионалното си портфолио с професията гримьор. Курсът е изключително удобен и за хора, които не са от София, както и за всички, които искат за кратък срок, на достъпна цена и при отлични условия да усвоят изкуството на професионалния грим. Курсовете се провеждат след предварително обаждане, по договаряне във време, удобно за преподавателя и курсиста!

УЧЕБНА ПРОГРАМА

Продължителност: 5 дни
Цена na курса: 750 лв
Цена на удостоверение към МОН: 200 лв

В цената са включени:  индивидуално обучение и практическо изработване на всяка техника и вид грим, ползване на всички продукти на студиото по време на учебната практика, книгата ГРИМ АКАДЕМИЯ е бонус към курса. За желаещите да получат Удостоверение от МОН се доплащат 200 лв.

1. Въведение в изкуството грим. Основни сфери на грима.
2. Гримьорски пособия и материали, необходими в професионалната практика. Необходими продукти за формиране на професионално гримьорско оборудване.

3. Запознаване с видовете четки и тяхната професионална употреба.
4. Етапи на гримиране според стила грим.
5. Типове кожа и тяхното определяне. Подбор на грим и гримьорски продукти според типа кожа.Правилно подбиране и нанасяне на праймър.
6. Коригиране на кожни дефекти и проблеми и създаване на перфектна текстура на кожата. Как се нанася коректор в различните зони на лицето.
Избор и правилно поставяне на фон дьо тен. Работа с различни видове и текстури фон дьо тен.
7. Скулптуриране и моделиране на лице. Оформяне на скули.
Хайлайтинг, контур и руж.

8. Моделиране на очи, професионално нанасяне и блендиране на сенки за очи. Типове очи и техните корекции. Преливки, четки, скулптуриране на очите.
9. Оформяне на вежди, запознаване с различните стилове вежди, техники и продукти.
10. Различни методи при нанасяне на червило, стилове, техники и продукти.
11. Лепене на изкуствени мигли.
12. Различни стилове очна линия и препоръчани продукти.
13. Основи на корективния грим. Видове лица според формата им и тяхното моделиране. Видове очи и препоръчителни грим техники за тяхното моделиране и коригиране.Най-често допускани грешки в корективния грим и тяхното избягване. Практическа част с тотално моделиране на лице.
14. Основи на цветовия анализ в грима и гримиране според цветовите типажи.

15. Хигиенни правила. Почистване и дезинфекция на работните пособия.
16. Етика и психология в гримьорската професия. Как да общуваме с клиентите.
17. Бизнес насоки за изграждане на гримьорска практика, намиране на работа и създаване на клиентела, реклама и презентации в социалните мрежи. Изграждане на професионално портфолио.

18. Поетапно изработване на натурален дневен грим.

19. Поетапно изработване на сватбен грим- един от най-важните и отговорни гримове в професионалната практика. Съвети за организация, техники, продукти и работа с клиенти.

20. Поетапно изработване на винтидж грим в стил Мерилин Монро. Детайлно изучаване и изработване на очна линия и апликиране на червено червило.

21. Изработване на вечерен опушен грим, моделиране на сложно котешко око и тотален фейс скулптинг. Тройно моделиране на скули. Бронз ефекти.
Лепене на изкуствени мигли

22. Изработване на официален вечерен грим по техниката Cut Crease, подложки, течни сенки и сложни текстури. Упражняване на различни очни линии, тотален фейс скулптинг и нанасяне на глитери.

24. Изработване на арабски грим с апликации и преливки на цветни и металик сенки, очни линии, оформяне на окото по техниките cat eye и foxy eye.

25. Изработване на гел техники и пигменти, разнообразни бази, работа с цветове. Сложни и артистични гримове, повлияни от руската школа.

Учебната програма по грим е базирана на оригиналната авторска методика на Диана Стоянова, въз основа на която е написан и нейния учебник по грим ГРИМ АКАДЕМИЯ. Курсистите придобиват подготовка и професионални умения според Европейските стандарти за образование и изискавнията на МОН. Удостоверението към МОН, издадено след успешно завършване дава възможност за реализация за практикуване на професията Гримьор в салоните за красота, спа и уелнес обекти, гримьори на свободна практика, гримьор – консултанти в магазините за висок клас козметика, презентатори и продавачи на козметични марки, работа в телевизии, мода, фотосесии, музикални компании и др. Обучението е 5 дена, като специално внимание се обръща на практическите занимания и усвояване на професионалните техники. Индивидуална работа с всеки курсист. За разлика от курсовете в групи тук се обръща изцяло внимание на обучаващия се, неговите търсения, професионални интереси, проследява се развитието му като гримьор и е недопустим „конвейрния“ принцип на работа. Съвместно с преподавателя стъпка по стъпка се изработва всеки един грим и гримьорска техника върху модел – огромното предимство на индивидуалната форма на обучение пред тази в група! Изучават се основните гримьорски техники и най-предпочитани типове грим, предназначени за различни поводи. По време на учебната практика студиото предоставя за ползване най – висок клас професионални материали: KRYOLAN, MAC, Huda Beauty, Lancome, Bobbi Brown, Dior, Artdeco, Estee Lauder и др. световни козметични марки, което влиза в цената на курса.