За Диана Стоянова

Създател на NEXT LEVEL Beauty Academy е професионалния гримьор, дипломиран стилист, имидж консултант и фотограф Диана Стоянова. Диана е автор на първия и към момента единствен професионален учебник по грим от български автор, книгата ГРИМ АКАДЕМИЯ, базирана на нейната авторска методика като преподавател по грим.
Тя има опит в областта на бюти, моден, кино, фотографски и креативен грим, както и в създаването на широк диапазон от визии за мода, сценични изяви, фотосесии, филми и др. Завършила е художественото училище по фотография и полиграфия в София и Журналистика в Софийския Университет. Специализира моден и фотографски грим в International Making Beauty Academy, Милано. Сертифициран имидж консултант и моден стилист към Iinternational Association Of Professions Carreer Colllege и Association of Image Consultants International (AICI). Изучава стайлинг и моден консултинг при стилистката Христина Тушева. Портретна фотография профилира при изтъкнатия български фотограф Начо Каменов.


Вдъхновение за своята работа намира в нещата от ежедневието, изкуството и модата. Диана работи в киното, телевизията, модата и рекламата с едни  от най-изявените фотографи, модели, дизайнери и модни агенции. Тя предлага изготвянето на грим и тотална визия за фотосесии, сценични изяви, модни ревюта, сватби, абитуриентски балове и др. Няколко сезона е тв водещ на гримьорската „рубрика на професионалиста“ в модното предаване Дрескод.

Освен с гримьорска дейност Диана Стоянова се занимава и със стайлинг и е автор на много арт проекти, с които печели международни награди.  Нейни авторски творби като стилист, гримьор и криейтив артист могат да се видят в десетки световни издания, в това число Vogue Italy, Iconology, Hi Tech Magazine и мн.др.

Работи и  като киногримьор в холивудски продукции в киностудия „Бояна- Ню Имидж“.

Член е на Европейския моден съвет. Официален гримьор на Българската модна камара, на най-престижния моден конкурс – „Супермодел на България“и много други събития в модата и шоу бизнеса.
 

Официален гримьор на сп. „Сватба“.

  

Официален гримьор в много от изданията на музикалния конкурс „Евровизия“ заедно с екипа на стилист Капанов.
   

Изготвя грима на много популярни наши изпълнители за техни концертни изяви.

 

През годините Диана е била лектор и обучител за множество козметични марки, работи в тясно сътрудничество с Artdeco Cosmetics, Schwarzkopf Professional, L’Oreal Paris и др. световни брандове.

 

Главен гримьор и жури на редица конкурси за красота. Има множество изяви като гримьор и стилист в телевизията и модните лайфстайл издания.

 

Работи в тясно сътрудничество с много дизайнери и модни бутици за техните рекламни кампании, фотосесии и модни ревюта.

    

 

Диана е национален  победител-стайлинг и грим във Fashion Rise Contest 2011, категория “Сценични изкуства”. Победител и съавтор като стилист и гримьор във фотоконкурса Constelation Blue на Vogue Italy и Vertu. Победител в конкурса Photographic Make-up Contest 2013- London School of Beauty and Make-up.

Save

Save

Save

Save

Save

Save